Početna > U oktagonu
U oktagonu

Srpski MMA borac Bojan Veličković impresivnom pobedom debitovao za „Oktagon“

Novosadski borac, Bojan Veličković, poznat i pod nadimkom „Srpski čelik“ (Serbian Steel), nastavlja svoj pobednički niz pobedom u prestižnoj Oktagon organizaciji
Foto: Instagram/bojanvelickovicmma

Srpski borac na najbolji mogući način odradio je debi u prestižnoj evropskoj MMA organizaciji i tako upisao treću uzastopnu pobedu.

Novosađanin, koji trenutno živi i trenira u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon bogate internacionalne karijere, velikih uspeha i sitnijih pehova u karijeri, vraća se na pobedničke staze.

Foto: Instagram/bojanvelickovicmma

Bojan Veličković drugi je srpski borac koji je formalno potpisao ugovor sa najjačom svetskom MMA organizacijom UFC, nakon Bojana Mihajlovića, a prvi je Srbin koji je nastupio pod njihovim legendarnim banerom. Bojan je iza sebe imao šest UFC nastupa, u kojima je, između ostalih, imao priliku da odmeri snage sa bivšim izazivačem za svetsku titulu, Darenom Tilom.

Nakon toga se ubrzo našao u sve jačoj američkoj PFL promociji. Nakon uspeha i nekoliko pehova na američkom tlu Bojan je potpisao ugovor na dve borbe sa cenjenom srpskom SBC organizacijom, gde se vratio na pobednički niz pobedama na dva SBC Revenge događaja i uspeo da postane Serbian Battle Championship šampion u velter kategoriji.

Veliki uspeh u Srbiji otvorio mu je vrata za novi ugovor i nastup na Oktagon 25 priredbi.

Bojan je nastupio protiv opasnog francuskog borca Emanuela Dave (Emmanuel Dawa), koji nije mogao nastaviti borbu nakon isteka prvih pet minuta borbe. Odličnim nožnim udarcima Veličković je uspeo da povredi svog protivnika i stigne do treće pobede u nizu.

Nadamo se da je ovakvim nastupom „Srpski čelik“ sebi otvorio vrata borbi za titulu češke organizacije, i eventualni povratak u najjaču svetsku MMA organizaciju UFC!