Почетна > У октагону
У октагону

Српски ММА борац Бојан Величковић импресивном победом дебитовао за „Октагон“

Новосадски борац, Бојан Величковић, познат и под надимком „Српски челик“ (Serbian Steel), наставља свој победнички низ победом у престижној Октагон организацији
Фото: Instagram/bojanvelickovicmma

Српски борац на најбољи могући начин одрадио је деби у престижној европској ММА организацији и тако уписао трећу узастопну победу.

Новосађанин, који тренутно живи и тренира у Сједињеним Америчким Државама, након богате интернационалне каријере, великих успеха и ситнијих пехова у каријери, враћа се на победничке стазе.

Фото: Instagram/bojanvelickovicmma

Бојан Величковић други је српски борац који је формално потписао уговор са најјачом светском ММА организацијом UFC, након Бојана Михајловића, а први је Србин који је наступио под њиховим легендарним банером. Бојан је иза себе имао шест UFC наступа, у којима је, између осталих, имао прилику да одмери снаге са бившим изазивачем за светску титулу, Дареном Тилом.

Након тога се убрзо нашао у све јачој америчкој PFL промоцији. Након успеха и неколико пехова на америчком тлу Бојан је потписао уговор на две борбе са цењеном српском SBC организацијом, где се вратио на победнички низ победама на два SBC Revenge догађаја и успео да постане Serbian Battle Championship шампион у велтер категорији.

Велики успех у Србији отворио му је врата за нови уговор и наступ на Октагон 25 приредби.

Бојан је наступио против опасног француског борца Емануела Даве (Emmanuel Dawa), који није могао наставити борбу након истека првих пет минута борбе. Одличним ножним ударцима Величковић је успео да повреди свог противника и стигне до треће победе у низу.

Надамо се да је оваквим наступом „Српски челик“ себи отворио врата борби за титулу чешке организације, и евентуални повратак у најјачу светску ММА организацију UFC!