Почетна > Србија
Србија

Србину из Звечана одређен притвор од месец дана

Србину Л. Д. из Звечана који је у среду ухапшен на бистричком мосту због сумње да је учествовао у инцидентима испред општинске зграде у Звечану у мају прошле године суд у Приштини одредио је меру притвора у трајању од месец дана, рекао је његов адвокат Љубомир Пантовић.
Фото: Pexels/Pixabay

Он је за Танјуг изјавио да се његов брањеник налази у затвору у Подујеву и да је осумњичен да је наводно починио четири кривична дела.

„Осумњичен је за четири кривична дела током инцидената испред општине у Звечану, слично као и остали који се повезују са нередима. Међутим, од тих дела не постоји ни једно“, рекао је Пантовић.

До протеста на северу покрајине дошло је након што је тзв. косовска полиција 26. маја прошле године насилно увела у зграде општина албанске градоначелнике изабране на изборима које су Срби бојкотовали.

Припадници КФОР-а су 29. маја распоређени око општинских зграда у Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану, а после неуспелих разговора између политичких представника Срба и официра Кфора да специјалци напусте општине, дошло је до сукоба грађана и страних војника.

Повређено је више од 50 Срба и 30 војника Кфора, а након тога ухапшена су осморица Срба.

Срби који су протестовали у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, захтевали су да специјалне јединице тзв. косовске полиције напусте све четири општине и да албански градоначелници не улазе у зграде општина.

Vučić sa Hekerom o bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu, posebno na KiM

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке