Почетна > Србија
Србија

Србија завршила испоруку 300.000 тона хране земљама Африке

Испоруком 40.000 тона прехрамбених производа Централноафричкој Републици, у целини је реализована прошлогодишња иницијатива председника Србије Александра Вучића и Владе Србије о помоћи у храни пријатељским државама и народима афричког континтента.
Фото: Pixabay/acekreations

Како се наводи у саопштењу, од јануара до априла ове године, прехрамбени производи као што су тестенине, со, уље, шећер, у укупним количинама од више од 300.000 тона, испоручени су у пријатељске државе Зимбабве, Мадагаскар, Есватини, Унију Комора, Лесото, Централноафричку Републику и Либан.

Хуманитарни карактер и значај ових донација Републике Србије посебно је апострофиран растућим ценама хране на међународном тржишту и увећаним глобалним ризицима од несташица.

Помоћ у прехрамбеним производима – заједно са претходно реализованим донацијама вакцина пријатељима у Анголи, Кенији, Уганди, Зимбабвеу, Екваторијалној Гвинеји, Намибији, Тунису, Либану и Ирану – потврђују суштинско опредељење Србије да развија свеобухватне односе са државама Африке и Блиског истока на темељу равноправности, узајамног уважавања и пријатељске сарадње.

Овим донацијама Србија се још једном афирмисала као држава која води политику мира, међународне солидарности, и принципијелног поштовања међународног права, навадено је у саопштењу.

Država čini sve da građani što manje osete krizu

Преузмите андроид апликацију.