Почетна > Србија
Србија

Срби са Косова и Метохије само траже поштовање споразума

Срби са Косова и Метохије не траже много, они само траже поштовање Бриселског споразума, поручила је данас премијерка Ана Брнабић и додала да је сагласна са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом да 21. новембар не би требало дочекати без договора.
Фото: Танјуг/AP/Дарко Војиновић

Брнабић, која борави у посети Сингапуру, на питање шта очекује од недеље, 21. новембра, у поноћ, за Танјуг је рекла да је сагласна са Борелом да 21. новембар не би требало дочекати без договора.

„Не могу наши европски партнери и наши партнери у САД-у више да толеришу једнострано кршње свих споразума који су потписани и ја се надам да ће свакако доћи до договора“, рекла је Брнабић.

Подвукла је да Срби са КиМ траже да Приштина крене у имплементацију Бриселског споразума, потписаног 2013. године, који гарантује ЕУ, да се поштују сви споразуми који се тичу таблица, а који су потписани раније.

Истиче да није сигурна шта ће се дешавати од недеље у поноћ, али да Србија има много тога да изгуби имајући у виду колико је економски напредовала.

„Колико смо напорно радили на томе да изградимо Србију, овако као што јесмо последњих година, а онда вас Приштина и Курти врате да решавате неке ствари, које су већ решене“, констатовала је Брнабић и додала да сви рачунају да ће Србија увек бити флексибилна и толерантна преко сваке мере.

„Овде се ради и о владавини права и о томе да је кредибилитет ЕУ доведен у питање, ако се не имплементира Бриселски споразум“, навела је премијерка.

Војска Србије је спремна

Преузмите андроид апликацију.