Почетна > Србија
Србија

Војска Србије је спремна

Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић се на терену уверио у обученост специјалаца, али и у умеће везиста и логистичара.
војска
Фото: Министарство Одбране и Војска Србије

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић је у суботу, други пут у року од око месец дана, обишао јединицу из састава Бригаде везе у гарнизону Рашка.

На лицу места је још једном сагледао капацитете за одржавање телекомуникационих и информатичких веза. У октобру је приликом посете овој јединици истакао њен значај за функционисање система одбране и командовање снагама у операцијама.

Обиласком везиста у Рашки генерал Мојсиловић је наставио серију својеврсних теренских инспекција. Да би се лично уверио у спремност јединица ВС. Посебно дуж административне линије према Косову и Метохији. Укључујући и Копнену зону безбедности, појас ширине пет километара од те линије према централној Србији у којем се налазе базе ВС.

Подсетимо у близини касарне у гарнизону Рашка ВС је електронским путем оборила мали комерцијални дрон. Који је, како се основано сумња, био послат у извиђање активности војске. Био је то један у низу догађаја у време појачаних тензија на северу Косова и Метохије. Подстакнутих једностраном намером Приштине да грађанима који тамо живе забрани употребу регистарских таблица Србије на возилима са ознаком КМ.

Vučić sa ambasadorima Azije i Afrike o Kosovu i Metohiji i saradnji

 

Преузмите андроид апликацију.