Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Спавате голи лети? Да ли је то паметно?

Иако се често наводе добре стране спавања без одеће, не препоручује се спавање без одеће на великој врућини јер нам је телесна температура, ма колико напољу вруће, довољно пада.
Фото: Pixabay/DieterRobbins

Када спавате голи, зној се скупља на телу и ту остаје, што није добро јер ће температура тела током ноћи пасти и зној ће вас превише расхладити. Зато стручњаци саветују спавање у пиџами и спаваћицама од лаганих и прозрачних материјала, који ће упијати зној са тела.

Други начин да нам не буде превише вруће током врућих ноћи је, да ролетне или завесе у спаваћој соби држимо навучене током целог дана, како бисмо спречили светлост и топлоту.

Ако вам је соба топлија него напољу, не држите прозоре отворене током дана, већ их отворите мало пре него што одете у кревет“, предлаже она.

Такође, скините са кревета јоргане и тешка, дебела ћебад, остављајући само памучни чаршав или лагано памучно ћебе.

Танки фротири упијају зној, па их је увек добро имати поред себе у кревету, а за бољи сан на врућини препоручује туширање пола сата пре спавања.

Не морате, како многи мисле, да се туширате хладном водом да бисте се охладили, помоћи ће и топли туш или купка, који такође снижавају основну телесну температуру.

Da li je bolje otvarati ili zatvarati prozore kada je jako vruće?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке