Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Спавање у грудњаку – добро или лоше по здравље?

Док неке жене сањају о скидању брустхалтера чим дођу кући с посла, друге га носе 24 часа. Али да ли је спавање у грудњаку добро за нас?
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

У одговору на ово питање, када се позивамо на науку, можемо да кажемо да нема медицинских студија које указују на било какве негативне ефекте спавања са грудњаком.

У ствари, женама са већим грудима чак се и препоручује ношење грудњака.

„Ношење спортског или грудњака без жица и корпи када спавате помоћи ће да се ограничи кретање груди док спавате, што ублажава болове у грудима и доводи до бољег сна“, каже докторка Реџина Хемптон, сертификована за хирургију груди, која је основала Студио за негу груди у Вашингтону (Breast Care for Washington).

Исто каже и докторка Тери Ен Самјуелс, која сматра да „ношење грудњака док спавамо је корисно докле год нас не сече и не прекида циркулацију“.

Лекарка је истакла да „нема објављених података да постоји било каква штета за спавање у грудњаку, као што су ефекти рака дојке, лоша циркулација крви или успорен раст груди“.

„Ако постоји било какав разлог за забринутост, то је једноставно да не би требало да носите грудњак који је сувише затегнут или који вам се забија у кожу, што може изазвати иритацију коже и поремец́ен сан“, додала је докторка Самјуелс.

Kada tražite partnera za ceo život, bitne su samo ove dve stvari

Преузмите андроид апликацију.