Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Сопран Марија Јелић вечерас у улози Тоске на сцени СНП-а са Жељком Лучићем

Чувени српски сопран, Марија Јелић, наступиће у улози Тоске у истоименој Пучинијевој опери која ће се премијерно приказати данас у 19 часова у Српском народним позоришту у Новом Саду.
Фото: Марија Ердељи

Марија ће делити сцену са светски познатим баритоном Жељком Лучићем.Опером ће дириговати гост Корадо Валво, учествују Хор, оркестар и Дечији хор Опере СНП-а.

Представа траје два сата и четрдесет пет минута, с две паузе.

Марија Јелић је једна од најмлађих певачица које ће тумачити лик Тоске.

„Лику пристуам аналитички. Тоска је жена која верује у себе, али верује и у Бога, највише је изражена њена потреба за хришћанством, за искреном љубављу, међутим, она доживљава један трагичан морални пад. Мислим да сам спремна за Тоску у психолошком смислу јер сам је дуго обрађивала. Занимали су ме мотиви Тоске, јер је важно да када нешто играм то буде са врло јасним мотивом. Најважније је ући у психолошки лик“, рекла је Марија пред ову представу.

Марија Јелић рођена је 1993. године у Београду. Одржала је солистички концерт у Карнеги холу у марту 2021. Наступала је на концерту Пласида Доминга 2021. на Ташмајдану, као и на концерту Марте Аргерич 2022. на Коларцу.

Наступала је и са Елином Гаранчом, Џонатаном Тетелманом, Хозе Куром. Публика у Србији је имала прилике да је види у улогама Микаеле (Кармен), Мими (Боеми), Станка (На уранку), Аида из истоимене опере.

Repertoari bioskopa za subotu 29. oktobar

Преузмите андроид апликацију.