Почетна > Свет
Свет

Шојгу: Оружане снаге ШОС и ЗНД важне за регионалну стабилност

Оружане снаге држава чланица Шангајске организације за сарадњу (ШОС) и Заједнице независних држава (ЗНД) играју све већу улогу у одржавању регионалне стабилности и безбедности усред ескалације међународних сукоба, изјавио је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу.
Фото: Wikimedia Commons/Пресс-служба Президента РФ

Шојгу је, на састанку министара одбране земаља чланица ШОС и ЗНД у Москви, рекао да Министарство одбране Русије посвећује велику пажњу развоју сарадње са министарствима одбране пријатељских држава и јачању заједничке безбедности.

Шојгу је истакао да је симболично што се састанак министара одбране ШОС и ЗНД одржава на Дан хероја отаџбине који се сваке године обележава у Русији.

„Херојство које су наши народи показали у борби против нацизма, фашизма и милитаризма током Другог светског рата није дозволило да мрачне силе поробе свет, а ми, као наследници генерације победника, морамо чврсто да чувамо мир и спречимо глобалну катастрофу“, нагласио је Шојгу.

Министри одбране девет земаља на састанку су разговарали о међународној и регионалној безбедности и даљем јачању сарадње у области одбране и безбедности, пренео је ТАС С.

Jako zagađenje vazduha na Šri Lanki zbog ciklona

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке