Почетна > Свет
Свет

Шојгу најавио повећање броја активних припадника војске на 1,5 милиона

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу одржао је данас састанак са руским војним врхом, на којем је најавио повећање броја активних припадника руских оружаних снага на 1,5 милиона.
Фото: Танјуг/АР/Russian Defense Ministry Press Service photo

На састанку којем су присуствовали заменици министра Шојгуа, главнокомандујући официри оружаних снага и други високи војни званичници, предочено је да ће повећање бројног стања руских оружаних снага бити синхронизовано са испорукама наоружања и развојем инфраструктуре, саопштено је данас на конференцији за новинаре у МО Русије, преноси ТАС С.

Шојгу је посебно истакао да би све нове мере требало да се примењују обједињено, у оквиру свеобухватног плана јачања оружаних снага Руске Федерације.

Министар одбране је рекао да ће у Русији бити формирана два нова војна округа како би се осигурала безбедност земље.

„Председник Русије Владимир Путин одлучио је да се у циљу повећања степена војне безбедности, заштите нових региона и критичних објеката Руске Федерације, формирају две нове стратешке територијалне формације оружаних снага – Московски и Лењинградски војни окрузи“, рекао је Шојгу.

У међувремену, директор руске спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин изјавио је данас да је могућ нови састанак са шефом ЦИА Вилијамом Бернсом.

Упитан да ли би могао да се одржи један такав састанак, Наришкин је одговорио: „То је могуће. Термин могућег новог састанка може бити одређен договором две стране“.

Ердоган: Шведска и Финска морају да депортују или изруче 130 терориста Анкари

Преузмите андроид апликацију.