Почетна > Свет
Свет

Снимаће се биографски филм о Мајкл Џексону

Редитељ Антоан Фјукуа снимаће биографски филм „Мајкл“ о светски чувеном поп певачу Мајклу Џексону (1958-2009), пише филмски часоипис Холивуд репортер.
филм
Фото. Танјуг/AP/Bebeto Matthews

„По мени нема уметника са снагом, харизмом и чистим музичким генијем као Џексон. Гледање његовог рада утицало је да правим видео спотове. Његова музика и те слике су део мог животног погледа. Прилика да кажем његову причу на платну, уз његову музику, је неодољива“, изјавио је Фјукуа.

Редитељ „Дана обуке“ (2001) и „Праведника“ (2016) је подсетио да су његови први радови били видео спотови. Као и да и даље осећа да је спајања филма и музике дубоки део онога што јесте.

„Мајкла“ ће произвести кућа Lionsgate, по сценарију Џона Логана познатог по „Гладијатору“ и „Авијатору“, а продуценти су Грејем Кинг. Који је радио филм о певачу Фредију Меркјурију „Боемска рапсодија“. Као и Џон Бранка и Џон Мекејн, коизвршиоци Џенксонове заоставштине.

Није прецизирано ко би могао играти Џексона, познатог између осталог и по избељивању своје коже..

Изненада је преминуо услед срчаног удара током припрема за повратничку турнеју 2009. године.

„Филм ће се бавити свим деловима Џексоновог живота, али је нејасно колико многим контроверзама покојне музичке иконе. Пошто се снима у сарадњи са његовом заоставштином, која га је бранила од оптужби са сексуално злостављање деце“, пише Холивуд репортер.

Memoari princa Harija ove nedelje su najprodavanija knjiga i u Holandiji

 

Преузмите андроид апликацију.