Почетна > Свет
Свет

Мемоари принца Харија ове недеље су најпродаванија књига и у Холандији

Мемоари принца Харија „Спер“ добро се продају и у Холандији, где је та књига ове недеље дошла на прво место у категорији бестелера.
Фото: Танјуг/AP/Michael Sohn

Холандска фондација за књигу (ЦПНБ), састављач листе најпродаванијих књига у тој земљи, каже да потпуне бројке могу дати једино сами издавачи, па није познато колико је примерака продато у тој земљи, пренео је НЛ тајмс.

Мемоари принца Харија, објављени прошле недеље, заузели су и прво место британске листе бестселера, што их чини најбрже продаваном публицистичком књигом икада у Британији.

То су и најпродаванији мемоари икада у седмици након објављивања, са 467.000 примерака књиге продатих у првој недељи, саопштено је данас.

Издавач је раније објавио да је првог дана продато 1,4 милиона примерака у Сједињеним државама, Британији и Канади.

О принчевим мемоарима последњих недеља нашироко се расправља у медијима, а у књизи Хари, поред осталог, говори о својим искуствима с британском краљевском породицом и нарушеном односу са братом, принцом Вилијамом и оцем краљем Чарлсом.

Принц наводи и како је током службе у Авганистану експериментисао са дрогом, изгубио невиност и усмртио 25 припадника талибана.

Хари је због тога добио много критика и од британских војника и од Авганистанаца.

Erdogan nagovestio 14. maj kao datum opštih izbora u Turskoj

Преузмите андроид апликацију.