Почетна > Србија
Србија

Снег у Србији: Сметови отежавају саобраћај

На подручју власотиначке општине тренутно је најтежа ситуација на путу Власотинце-Јастребац-Доња Лопушња-Бистрица, који је непроходан и где висина снега достиже и 70 центиметара, саопштиле су локалне власти.
Фото: Pixabay/uknowgayle

„Отежано је кретање и на осталим општинским путним правцима у брдско-планинском делу општине. Механизација се тешко пробија. Очекује се да овај правац тек сутра буде проходан. Савет је свима, који не морају, да не крећу на пут, поготово не без зимске опреме“, рекао је начелник Општинске управе и члан Штаба за ванредне ситуације Марјан Станковић, пренео је портал РТС.

Начелник Штаба за ванредне ситуације општине Власотинце Иван Станковић рекао је да је ситуација на терену погоршана од суботе увече.

„Ситуација на терену погоршана је синоћњом снежном олујом. Сољу и ризлом посипају се и улице у самом Власотинцу, како би се спречила појава поледице“, изјавио је Станковић.

На Дивчибарама је у суботу, и током ноћи нападала велика количина снега.

Јак ветар је у поподневним сатима разносио снег са дрвећа па су аутомобили били затрпани, а саобраћај на путу кроз насеље отежан.

Радници појединих хотела нису могли да се врате у Ваљево.

Механизација је на терену и главни путни правац од Дивчибара ка Београду од јутрос је проходан. Већи број возила очекује се у поподневним сатима, када се многи враћају кући.

Čačak: Na teritoriji grada svi putni pravci prohodni

Преузмите андроид апликацију.