Почетна > Србија
Србија

Чачак: На територији града сви путни правци проходни

На територији града Чачка током ноћи није било падавина, али су екипе чачанских јавнокомуналних предузеча до четири сата јутрос биле на терену због изузетно ниских температура и појаве леда на коловозу.
Фото: Танјуг/Јован Николић

Према речима директора ЈП „Градац” Милана Бојовића извршено је посипање соли и каменог агрегата на свим путним правцима обухваћеним Програмом чишчења снега.

Током јутра интезивиране су активности на чишћењу сне га и леда са троторара и пешачких стаза као и чишћење сливниучких решетки атмосферске канализације, рекао је он.

„Током читавог дана температура није прелазила нула степени Целзијуса тако да ћемо и током ноћи наставити са посипањем соли како бисмо спремно дочекали први радни дан у недељи и нашим суграђанима омогућили одлазак на посао и несметано одвијање саобраћаја првенствено на правцима којима се врши јавни аутобуски превоз. Приоритет чишћења тротоара биће у зонама школа и вртића”, рекао је Бојовић.

Додао је да је „у сарадњи са Саветима месних заједница обављено чишћење великог броја споредних путева помоћу раоника за чишћење снега које је обезбедио град Чачак”.

Захваљујући ангажовању ЈП „Путеви Србије” и предузећа „Штрабаг” сви државни путеви на територији града Чачка су у потпуности очишћени.

„У непрестаном смо контакту са саобраћајном полицијом, службом Хитне помоћи и Ургентним центром Опште болнице у Чачку. На територији града није било незгода нити повреда пешака услед снега и поледице. Апелујемо на све учеснике у саобраћају, како на возаче тако и на пешаке, да користе зимске пнеуматике и адекватну обућу и да повећају опрез у саобраћају због влажних коловоза, ниских температура и могуће појаве поледице”, закључио је Бојовић.

Na Kopaoniku jak vetar, ne radi gondola i neke žičare i ski liftovi

Преузмите андроид апликацију.