Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Смањите унос ових намирница јер блокирају метаболизам

Храна која нам је најдоступнија и коју врло често конзумирамо штетна је за наше здравље.
Фото: Pixabay/epicantus

Постоји неколико високо обрађених намирница као што су грицкалице или сокови, који могу да успоре наш метаболизам и штетне су за наше здравље.

Због тога треба избегавати ову врсту хране, како саветују нутриционисти.

Они мисле да треба да се држимо подаље од зашећерених, прерађених плочица граноле и воћних сокова који се купују у продавници.

Гранола барови

Ове намирнице се често налазе на полицама здраве хране у продавницама, па многи посежу за њима када им затреба ужина. Ипак, нутриционисти тврде да више штете него користе. Граноле плочице су најгора храна за мршављење јер су пуне рафинисаних шећера. Многи произвођачи тврде да су здрави јер садрже зоб. И док је зоб заиста добар извор влакана, проблем су додани састојци који их чине нездравим. Прерађена храна је направљена од рафинисаних угљених хидрата који стварају упале и уништавају здравље црева.

Воћни сокови

Здраве опције сокова попут воћних сокова такође су пуне скривеног шећера. Ако свакодневно конзумирате воћне сокове, то може изазвати проблеме као што су надимање, упала, спор метаболизам и дебљање. У једном соку од наранџе од 350 милилитара налази се око 31 грам шећера, што је 22 грама више него у истој количини кока-коле. Такође, воћни сокови који се углавном купују у продавници немају нутритивну вредност.

Прерађено месо

Љуте кобасице, месни нарезак, упаковано месо, виршле, паштете, било која врста прерађеног меса веома је нездрава и треба је избегавати колико год је то могуће. Прерађено месо садржи хемикалије које нису присутне у свежем месу. Студије показују да људи који једу пуно прерађеног меса чешће имају висок крвни притисак, срчана обољења и хроничну опструктивну болест плућа.

Simptomi koji ukazuju na menopauzu

Преузмите андроид апликацију.