Почетна > Србија
Србија

Сланкаменачке трешње за европске потрошаче

За коју годину са обронака Фрушке горе, трешње из Сланкаменачких винограда требало би да се нађу на захтевном тржишту Западне Европе.
Фото: Pixabay/Couleur

Сведоци смо жестоких временских прилика које многи називају и климатским променама. У таквим условима производње нема места за аматеризам.

Да би засад трешње из сланкаменачких винограда, места прпознатљивог по добрим воћарима и виноградарима парирао савременим италијанским засадима, а са жељом да домаћа трешња буде и боља од чувене италијанске трешње, на површини од око 12 хектара подижу се стубови за противградне мреже које су данас неминовност за оне који желе да се баве воћарством.

Млади воћари, браћа Цесник, Андреј, који добро влада обрадом земљишта и Александар, будући инжењер пољопривреде, уз логистички припрему искусног привредника Богдана Мамузића, свесни значаја симбиозе знања и савремене технологије производње, са пуним еланом крећу у захтевну и нимало лаку прозводњу трешње.

Јесењи радови приводе се крају. Урађена је Агрохемијска анализа земљишта, а на прролеће, већ средином априла, на површини од око 12 хектара, очекује се садња квалитетних сертификованих италијанских садница које би након годину дана требало да дају и први род.

Počele prijave za brašno po subvencionisanim cenama

 

Преузмите андроид апликацију.