Почетна > Србија
Србија

Скупштина Србије почела ванредно заседање

Скупштина Србије почела је данас ванредно заседање постављањем посланичких питања.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Посланици затим треба да наставе расправу о извештају РЕМ-а о надзору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга за период од октобра 2022. године до краја марта 2023. године са посебним освртом на извештавања о случајевима насиља у телевизијским програмима која је поццела проссле недеље.

На дневном реду је и предлог за образовање Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности који су довеле до масовних убистава у Основној школи „Владислав Рибникар“ и на територији Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони, који је поднео народни посланик Радомир Лазовић као и Предлог за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу, који је подно 61 народни посланик.

Редовно пролећно заседање, које траје 90 дана, завршено је јуче, а ванредно са истим дневним редом сазвано је на захтев 106 народних посланика.

Посланици су протеклих дана завршили расправу о првој тачки дневног реда – Извештају Владе Србије о безбедносној ситуацији у земљи након масовних убистава у ОШ „Владислав Рибникар“ и у околини Смедерева и Младеновца.

Vučić: Otkazao sam put u Bratislavu, važnije mi da budem s narodom

Преузмите андроид апликацију.