Почетна > Србија
Србија

Скупштина града Суботице о изградњи аква парка на Палићу

Наставак изградње аква парка на Палићу изазвао је највише полемике на данашњем заседању Скупштине града Суботице. Средства за наставак те значајне инвестиције су добијена од Републике, али опозиција сматра да се поред тога мора детаљније испитати и досадашње трошење новца.
Фото: Wikimedia Commons/Ванилица

Република Србија је за наставак изградње аква парка на Палићу определила 230 милиона динара, Локална самоуправа 112 милиона, а Покрајина још додатних 36,5 милиона динара за санацију Викенд насеља. Због тих средстава, и наставка посла, одборници Скупштине града Суботице су данас усвојили измену годишњег програма пословања предузећа „Парк Палић“.

„Очекујемо да се у току године, када буде ребаланс републичког буџета, обезбеде средства која још недостају, а то је приближно 500 милиона динара. Од тренутка обезбеђивања потребних финансијских средстава, тај пројекат ће бити завршен за мање од годину дана”, истиче Јанош Нагел, шеф одборничке групе Савеза војвођанских Мађара.

Опозиција подсећа да је до сада у изградњу аква парка уложено око 5 милиона евра, а да је мало тога урађено. То по њиховом мишљењу указује на финансијске малверзације, па због тога извештај буџетске инспекције треба послати и полицији и тужилаштву.

„Да експерти испрате траг новца, на који начин и колико су плаћене поједине позиције. Ту је та основна сумња, оно на шта ми сумњамо, а то је да су се десиле масивне малверзације у изградњи Аква парка Палић, у периоду од 2018. до 2020. године”, каже Мирослав Милојевић, шеф одборничке групе „Покрет грађанске Суботице”.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић одбацује све наводе око малверзација, и додаје да је извештај инспекције послат и Скупштини града, као оснивачу, али и самом руководству предузећа „Парк Палић”.

„Малверзације, које господин спомиње, у записнику не постоје. Одређени пропусти у пројектно-техничкој документацији постоје, али је мени у усменом разговору речено да су то нормални пропусти за један тако капиталан пројекат”, објашњава Бакић.

Скупштина града Суботице је данас усвојила и трогодишњи Програм енергетске ефикасности Града, као и нову Одлуку о оснивању буџетског фонда за подстицање развоја младих талената Града Суботице.

Da li je u “low cost“ avion lakše uneti urnu ili kućnog ljubimca?

Преузмите андроид апликацију.