Почетна > Србија
Србија

Да ли je у “low cost“ авион лакше унети урну или кућног љубимца?

Сећате ли се времена када је путовање авионом представљало посебну врсту комфорта и тај луксуз су себи могли да приуште само они који су имали ванпросечне приходе?
Фото: WikimediaComonns/Michael Barera

Данас је ситуација малкице другачија те погодност јефтиних авионских летова користи све већи број људи. Водеће low cost компаније на нашем простору тренутно су WizzAir“, “RyanAir“ и “Easyjet“.

Међутим, код оваквих јефтиних летова, специфично је да компаније, поред самог лета, наплаћују и своје остале услуге, како би надоместиле своје трошкове.

Често можемо наићи на ситуацију у којој нисмо баш сигурни шта све смемо, а шта не смемо, да “унесемо“ са собом на лет, које су дозвољене димензије кофера како би путовање и даље било “јефтино“, те да ли се додатна торба уколико путујемо са дететом наплаћује итд?

Шта је најгоре шта може да нам се деси? Па разуме се, да нас лупе по џепу.

Због тога смо за вас истражили и сазнали одговоре на питања која ће вас сигурно занимати уколико планирате да летите low cost летовима или, у овом случају, конкретно компанијом WizzAir“ која је тренутно водећа low cost компанија код нас.

Фото: Pexels/Pixabay
Да ли кућни љубимци могу да се возе авионом?

Осим паса водича који иначе имају документе у складу са условима лета, кућни љубимци, па чак ни они за емотивну подршку, не могу да се превозе.

Уколико желите да путујете са псом водичом, неопходно је да пре тога обавестите “WizzAir“ о својој намери.

Да ли могу да путујем са посмртним пепелом?

Овакво путовање је могуће и дозвољено. Једино шта је потребно јесте да уз себе понесете потврду о смрти и сертификат о кремацији, како вас, не дај Боже, још не би и ухапсили.

Путовање са бебом?

“WizzAir“ је у својој понуди заиста изашао у сусрет мајкама са децом. Иако се све додатно наплаћује, дечија колица или креветац на расклапање се превозе бесплатно. Такође, беба се рачуна као засебан путник, па тако можете понети још један бесплатан ручни пртљаг који ћете превести испод њеног места.

Фото: Pexels/Pixabay
Да ли ћебенце за спавање и јастук могу да унесем за џабе у авион?

Унос јастучета и ћебенцета се не наплаћује докле год вам не заузме додатно место у коферу. Такође, штиво за читање, штаке за особе са инвалидитетом и храну коју ћете појести за време лета, слободно можете унети са собом.

Да ли ће ми рефундирати уколико сам раније чекирао/ла већи број кофера, а дођем са мањим бројем?

Ова компанија не практикује поврат новца, чак и ако се појавите са мањим бројем кофера од претходно чекираних.

Да ли уколико имам пријављен ручни пртљаг могу да понесем и још једну торбицу или торбу за лаптоп?

Не. У авион уносите само једну торбу, зато што се подразумева да своје документе, новчаник и телефон заправо носите у ручном пртљагу који је уз вас.

Колико највише пртљага могу да чекирам?

Компанија каже да по једној особи може да се чекира највише шест комада.

Реакција грађана поводом акције укључења сирена за јавно узбуњивање

Преузмите андроид апликацију.