Почетна > Србија
Србија

Скупштина данас наставља расправу о Извештају о Косову и Метохији

Скупштина Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Први дан заседања обележио је инцидент до којег је дошло када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

У инциденту су учествовали посланици Двери, Народне странке и ДСС-а, који су скандирањем ометали Вучића и говорили „издаја“, „предаја“, „оставка“ а затим су кренули ка председнику.

На то су устали посланици СНС-а и дошло је до кошкања између посланика СНС-а и обезбеђења.

Председник Вучић изјавио је након инцидента да су опозициони посланици циркусом који су направили у парламенту нанели огромну штету Србији.

Одбранићемо Косово и Србију од вас, поручио је Вучић посланицима опозиције који су га прекинули док се обраћао представницима Срба са КиМ и одговарао на позив лидера Двери Бошка Обрадовића да Скупштина одбаци француско-немачки предлог за КиМ.

Председник је обраћајући се на крају јучерашњег заседања поручио да су сви неуспеси Србије резултат наших зађевица, неслагања…

„Много ми је жао што сте ово данас урадили. Себи сте наштетили, за то ми је мање жао, али мислим да је Србија данас претрпела ударац због онога што сте урадили“, казао је Вучић говорећи о данашњем инциденту.

Рекао је и да се нада се да ће то бити брзо заборављено.

„Ми сви заједно, колико год различито мислили, мораћемо што је могуће више јединствено да се боримо за нашу отаџбину којој неће бити лако у наредном периоду“, казао је председник обраћајући се посланицима.

Вучић: Нисам за Косово у УН и никада нећу признати независно Косово

Преузмите андроид апликацију.