Почетна > Србија
Србија

Школска опрема ђацима у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији

Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, обишли су школе у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији и поделили школску опрему ђацима који су ове године први пут сели у клупе.
Фото: PrtSc/YouTube/РТВ

Сто осамдесет првака који слушају наставу на српском језику у Јагодњаку, Бјелом Брду, Мркушици и Вуковару, данас су добили нове школске торбе. Њих је преко фонда за избегла и расељена лица обезбедила покрајинска влада.

„Иницијатива је покренута од заједничког већа и општина са којима ми имамо заиста дивну сарадњу већ годинама, то је једна веома значајна спона између људи који живе овде и институција у Србији. Конкретно са Фондом су имали одличну сарадњу и мени је увек част да будем њихов гост али да их угостим и у Новом Саду“, каже Душко Ћутило из Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Бесплатни уџбеници за све ђаке прваке у Новом Саду.

Осим у сектору образовања, Фонд је финансирао српска удружења, као и њихове програме и пројекте из области јавног информисања.

Поред торби, покрајинска влада од 2017. помаже српским ђацима куповином и радних свески, а ове године је из буџета за школски прибор издвојено 5 милиона динара.

 

Преузмите андроид апликацију.