Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Скандал који потреса Формулу 1: Идемо на суд

Директор екипе Алпине Отмар Шафнауер открио је да ће случај Оскара Пијастрија завршити на суду.
Фото: Танјуг/AP Photo/Frank Augstein

Све љубитеље Формуле 1 је изненадила вест да ће Фернандо Алонсо на крају сезоне напустити Алпину и отићи у екипу Астон Мартина.

Потом је Алпина објавила да га мења Оскар Пијастри, а млади аустралијски возач демантовао званичну објаву тима и веровало се да ће прећи у Мекларен, али се прича ту не завршава.

ФИА је потврдила да Оскар има предуговор са Меклареном, али Отмар Шафнауер не одустаје од младог возача и поручује да се овај скандал неће тек тако решити.

„Имамо уговор са Пијастријем, уговор који је потписао пре неколико месеци. Разговарали смо са нашим адвокатима и рекли су нам да је то обвезујући уговор, тако да нам део тог уговора омогућује да Оскара ставимо у један од наших болида у 2023. године као што смо званично и објавили. Са нашим финансијским особљем смо такође обавили разговоре и проверили све податке, тако да идемо на суд“, рекао је Шафнауер.

Директор Алпине је потом наставио:

„Очекивао сам више лојалности од Пијастрија. Требало би да има мало осећаја због екипе која му је дала место у Формули 2 и помогла му да постане светски шампион, екипи која га је спремала за Формулу 1. Морао је да покаже више лојаности. У Формули 1 сам од 1989. године и никада нисам видео овако нешто. Није само такмичење, овде причамо о интегритету особе. Ово се може десити у фудбалу, хокеју, кошарци, није ни важно. Једноставно, ово се не ради. Потписао је званични документ“, објашњава Шафнауер.

Utakmica u Paragvaju prekinuta jer je pas zaspao na terenu

 

Преузмите андроид апликацију.