Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Сјајне вежбе за извајане ноге

Уз ове вежбе за кратак период успећете да затегнете и извајате мишиће ногу.
Фото: Unsplash/Taylor Hernandez

И баш ако припадате оној групи дама које не воле да одлазе у фитнес центре и теретане или уколико не желите да одвојите превише времена за одлазак у исте, а волели бисте да имате затегнуте ноге, онда су наредне вежбе идеалне за вас.

Масне наслаге које настају на пределима око колена се можда и најтеже скидају, а са овим вежбама ћете успети да их се решите. Такође, ове вежбице су погодне за особе које имају проблема са венама и отицањем ногу.

Вежбе практикујте свако вече, најмање месец дана, јер један тренинг неће учинити ваше ноге извајаним.

Фото: Unsplash/Apostolos Vamvouras
Вежбе за затезање предњег дела бутина

Лезите на леђа, испружите руке поред тела. Затим обе ноге подигните под углом од 90 степени. Нека вам колена буду исправљена, а стопала истежите што више. Прсти нека буду исправљени. Ноге наизменично у коленима савијајте и враћајте у почетни положај. Трудите се да вам леђа буду прилепљена за подлогу, па ћете поред ногу, осетити како вам раде и мишићи стомака. Вежбу поновите десет пута.

Вежба за затезање задњег дела бутине

За почетак, лезите на леђа, ноге су подигнуте као у првој вежби, с тим што сада стопала максимално повлачите ка себи, а ноге савијајте наизменично. Колена нека су вам састављена. Важно је да су вам прсти стопала окренути ка вама, а при савијању ноге трудите се да вам пета дотакне задњицу. Вежбу такође поновите десет пута.

Још једна вежба ће вам помоћи да затегнете ову групу мишића. Положај је такође на леђима, ноге су подигнуте и благо савијене у коленима. Са обе ноге истовремено правите кругове. Ноге нека су вам спојене, а приликом прављења кругова, задњицу малко одижите од подлоге. Ову вежбу је потребно поновити 20 пута.

Вежба за затезање унутрашње стране бутине

Обе ноге су подигнуте у вис, а леђа су на поду. Ноге су укрштене, при чему је десна нога испред леве. Колена истовремено повлачите у страну у тзв.“plie” положај, а затим ноге вратите у почетни положај. Након десет понављања, замените ноге, нека вам сада лева буде испред и поновите вежбу још десет пута.

Želite ravan stomak? Vežba koja će vam pomoći da se rešite masnih naslaga sa stomaka

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке