Почетна > Свет
Свет

Сијарто: Потребно створити “десничарску већину“ у Европском парламенту

 Нова, “десничарска већина“ у Европском парламенту би у наредним годинама дала наду да ће Европа поново бити сигуран континент у развоју, изјавио је данас мађарски премијер спољних послова Петер Сијарто, након разговора са шефом Конзервативне партије Естоније Мартином Хелмеом.
Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo

Он је истакао да Брисел “увек даје погрешан одговор на најозбиљније економске и безбедносне изазове са којима се ЕУ суочи“, преноси агенција МТI.

“Либерални главни токови покушавају да завладају свиме у Европи и створе неку врсту европских САД кроз слабљење земаља чланица до крајности. Покренули су брутални напад на институцију породице и представљају опасност без преседана за ЕУ кроз омогућавање миграција“, рекао је Сијарто и додао да “напади на породицу и присиљавање на миграције служе озбиљном слабљењу заједнице и практично уништавању наше конкурентности“, рекао је Сијарто.

Он је навео да Мађарска жели снажну ЕУ, али да је она могућа само ако и државе чланице довољно јаке, што захтева да, како је рекао, националне државе чувају своје традиције, историју и слободно практикују своју религију.

“ЕУ ће бити јака ако помогне државама чланицама да ојачају, уздрже се од уништавања конкурентности националних економија, поштују породицу и не настоје да обришу законе природе“, рекао је он и додао да због тога Мађарска подржава и Конзервативну народну партију Естоније, како би конзервативне и демохришћанске странке ‘добро прошле“ на изборима за ЕП сдледеће године.

 

Putin najavio ulaganja u pripojene oblasti u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.