Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Шест улица у Ветернику добија канализацију

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала је тендер за градњу канализације у сливу Улице Нова 105 у Ветернику, с тим да је обухваћено неколико улица јужно од гробља и кружног тока.
Фото: Илустрација

Предвиђена је градња цевовода дужине мало више од два километра, с кућним прикључцима, тачније 2.012 метара, а процењена вредност инвестиције је око 38,3 милиона динара, без ПДВ-а.

Имајући у виду рокове, укључујући и време неопходно за увођење извођача у посао, радови би могли да почну у октобру. Рок за завшетак је шест месеци, односно 180 дана.

Пројектну документацију израдио је “Војводинапројект”, а из предмера и предрачуна радова се може примети да кракови цевовода пролазе кроз улице које су заведене као Нова 101, 102,103,104, 105 и 106, с тим што ће кућне прикључке добити 93 објекта.

Иако је у тим улицама планирана градња канализације, по свему судећи, није предвиђено асфалтирање коловоза, након што радови буду завршени. Наведено је само да би одабрани извођачи требало да те површине врате у првобитнио стање, односно да као подлогу искористе туцаник, осим у Новој 105, која је већ асфалтирана.

Понуде на тендер Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције подносе се до 16. августа, а 40 дана након тога биће донета одлука о додели уговора или, пак, обустави поступка.

Izgradnjom novog Doma zdravlja Klisa staje rame uz rame sa ostalim novosadskim kvartovima (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.