Почетна > Србија
Србија

Селаковић: Стоп насиљу, оснажимо жене

Жене су неретко много способније, чвршће и јаче од мушкараца, поручио је данас члан Председништва СНС Никола Селаковић, наводећи да се Србија налази у врху европских земаља када је реч о проценту заступљености жена у парламенту, влади и другим државним иституцијама.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, Селаковић и чланови Градског одбора те станке делили су грађанима флајере са поруком „Стоп насиљу – оснажимо жене!“.

Он је навео да СНС у свом програму и идеји промене Србије на боље, посебну пажњу поклања женама, те да флајери имају циљ да скрену пажњу јавности на значај поштовања жене, као једнаке и равноправне мускарцу.

„Жене су неретко и много способније, чвршће и јаче од мушкараца“, казао је Селаковић у центру Београда.

Навео је су поред Закона о спречавању насиља у породици, предузети важни кораци који су помогли у оснаживању жена, попут отварања радних места која су омогућила женама да приходују у својој породици, да постану и економски снажније и независније.

Селаковић је навео да се Србија налази у самом врху европских земаља када је реч о проценту њихове заступљености у парламенту, влади и другим државним иституцијама.

„Тај пример који је управо у политичкој сцени Србије грађанима пружила СНС на челу са председником Вучићем, омогућио је да се жене оснажују на сваком пољу деловања, како у политичком, јавном животу, тако и у економији“, навео је Селаковић.

Истакао је да ће се наставити са оснаживањем жена у будућности, јер је то, каже, цивилизацијска тековина којој странка тежи и додао да је порука на флајеру „Стоп насиљу – оснажимо жене!“ једно од начела и идеја водиља у раду СНС.

Žiofre: Srbija i EU na istoj strani u evrointegracijama

Преузмите андроид апликацију.