Почетна > Србија
Србија

Селаковић: Показујемо колико смо одговорна власт која брине о свим грађанима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић изјавио је да у периоду од 2021. године и закључно са средствима опредељеним у овој години у Геронтолошки центар Јагодина, то министарство укупно улажило 62 милиона динара“, изјавио је министар Никола Селаковић.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Министар је након обиласка Геронтолошког центра Јагодина указао да су тим новцем реновиране собе, купатила за кориснике, набављена нова опрема, намештај, кревети, нарочито за зависне и полузависне, и дементне кориснике, како би били адекватни њиховим потребама, наводи се у саопштењу Министарства.

„И овом приликом показујемо колико смо озбиљна и одговорна власт, колико заиста бринемо о грађанима у свим деловима Србије“, истакао је Селаковић, напомињући да је новац уложен у реновирање вешераја и кухиње.

Коментаришући наводе народне посланице Славице Радовановић да је ГЦ Јагодина у изузетно лошем стању, министар Селаковић је рекао да кров не прокишњава, него је нов и реновиран, лифт такође ради, а у установи има топле воде и грејање је током зиме нормално радило.

Он је подсетио да у Србији постоје 72 домске установе, као и да је Геронтолошки центар у Јагодини једна од установа која изузетно добро функционише с обзиром на дате околности и на системске проблеме који у овом сектору постоје деценијама.

„Запослени дају све од себе да онима који су овде смештени, а овде је таквих 270 корисника, године старости протекну што је боље могуће“, истакао је Селаковић и додао да је више од 100 људи запослено у овом геронтолошком центру.

Говорећи о неистинама о стању у ГЦ Јагодина, Селаковић је рекао да би било боље да је народни посланик бившег режима дошла и обишла установу у Јагодини, разговарала са људима, како онима који установу воде, онима који овде раде, тако и онима због којих ова установа постоји.

„Могли бисте онда да нешто и видите и научите, да видите да је овде уложен озбиљан новац у уређење мокрих чворова на првом месту. Имамо 12 мокрих чворова, који су из 90-тих година, али који су врло пристојни. До краја ове године средићемо шест, а шест остаје за наредну годину и онда је ту у потпуности завршен посао када је у питању Геронтолошки центар у Јагодини“, указао је Селаковић.

Министар је током обиласка упознао и најстарију корисницу која у дому борави већ 20 година.

„Чињеница да имате корисницу која овде броји 93. годину живота, да је потпуно независна и способна, да је овде преко 20 година, јесте најбољи показатељ бриге, како о њој и о осталима, коју воде запослени људи у Геронтолошком центру у Јагодини“, рекао је Селаковић.

Он је нагласио да је потребно дати озбиљно признање људима који у овом систему раде.

„То су људи које, морам признати, на овом послу не држе плате, не држе њихова лична примања, која су боља него што су некада била, али су и даље скромна. Овде их држи једно велико срце и осећај човекољубља, хуманости без кога овакав посао не можете да радите“, закључио је Селаковић.

Dodik: Srpska će direktno birati člana Predsedništva

Преузмите андроид апликацију.