Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Седам основних iOS 16 савета и трикова које морате знати

Сваке године, Аpple даје све од себе да покаже своје најсавременије могућности, било то путем нових паметних телефона, премијум лаптопова или, у овом случају, ажурирања софтвера.
Фото: Pexels/cottonbro studio

Препоручујемо вам, уколико још нисте ажурирали свој телефон на iOS 16, да то урадите.

Да, можете преузети iOS 16 на телефоне старе колико и iPhone 8, укључујући SE моделе друге и треће генерације. С обзиром да Apple сваке године производи нове паметне телефоне, не требате се осећати лоше ако сте заборавили који од њих имате. Да бисте сазнали, отворите „Settings“, одаберите “General”, а затим идите на “About” и појавиће се назив вашег модела.

Проценат батерије: Многи се питају зашто је Аппле, годинама уназад, одлучио да укине ову предобру функцију, али, било је само питање времена је вратити. То се управо и десило! Што је још важније, приступ је једноставан као што је првобитно био.

Одаберите опцију “Battery” у подешавањима и укључите опцију “Percentage” да бисте имали увид о трајању ваше батерије.

Хаптичка повратна информација: Додајте мало “магије” свом куцању тако што ц́ете отворити опцију “Settings”, затим кликните на “Sounds & Haptics” у категорији “Keyboard Feedback”.

Фотографије заштићене лозинком: За почетак, најновија опција нуди да сакријете свој “Recently Deleted албум” у фотографијама (“Photos”), тако што ц́ете укључити ту опцију у поставкама. Поред тога, можете притиснути дугме “Edit button” и одабрати опцију “Hide” да бисте га аутоматски додали у потпуно скривен фолдер.

Уређивање поруке: Слање порука пуних грешака више није проблем – на крају крајева, то зависи од тога са ким се дописујете. Ипак, опција која поправља ваш текст сада је лакша него икад. Дакле, дуги “стисак” на одговарајућу поруку, а затим притисните “Edit” и урадите промене које желите.

Поништавање поруке: У случају да сте послали поруку погрешној особи или се предомислите око слања, Apple је имплементирао функцију која је постала главни ослонац у апликацијама као што је Инстаграм.

Срећом, процес је једноставан као и претходни трик; само притисните поруку и притисните “Unsend” уместо “Edit”. Наравно, имајте на уму да ће прималац знати да сте опозвали поруку.

Заказивање: Нова опција “Schedule feature” апликације „Mail“ је веома згодна када шаљете мејлове породици, пријатељима или пословним партнерима у иностранству.
Фото: Pexels/cottonbro studio

Брзо ћете научити да ће то спречити да се ваш имејл не загуби у гомили промоција и ажурирања.

Држите опцију “Send” да бисте креирали прилагођено време или изаберите један од унапред подешених прозора да бисте искористили ову нову опцију.

Креирајте фонт, време и позадину: Можда и једна од најузбудљивијих опција iOS-а 16 је могућност креирања неколико различитих такозваних “закључаних екрана” односно “lock screens”.

Дакле, дуги стисак на закључани екран, а затим притисните дугме плус на дну, од вас ће се тражити да изаберете позадину на основу ваших фотографија из галерије. На пример, додирните сат да бисте променили његов стилизовани фонт.

Pravilna ishrana kao prevencija osteoporoze

Преузмите андроид апликацију.