Novosadska studentska menza počela je s radom 21. avgusta. Iako zvanična školska godina na fakultetima još uvek nije počela, studentima koji imaju ispitne obaveze, na raspolaganju je vrlo raznovrstan izbor hrane. Na meniju se nalaze različite vrste mesa, ribe i povrća, do salata, voća i slatkiša. Dnevno se posluži više od 2.000 obroka.
Studentima je u narednih 15 dana za doručak na raspolaganju širok asortiman jela i namirnica. Omlet sa sirom, slaninom ili šampinjonima, sendviči, jaja na oko, sir trapist, šunkarica, jetrena pašteta, stišnjena šunka, posna proja sa spanaćem, proja sa šunkom i krastavčićima, riblja pašteta, prženice sa fetom ili mladim sirom, obične, ili američke slane i slatke palačinke, proja, šunkarica, kačamak sa mlekom ili jogurtom, posna i standardna pica, slano i slatko pecivo, omlet s pečurkama, mesni narezak, pita s krompirom, čaj sa limunom, toplo mleko, jogurt, hleb, eurokrem, mini maslac i mini džem i marmelada, musli sa jogurtom, pečena slanina, i gibanica.
Za ručak će na meniju u narednih 15 dana biti osam vrsta čorbi. Krem čorba od šargarepe, čorba o pečuraka, goveđa, pileća i supa od povrća, paradajz čorba, ragu čorba i čorba od krompira. Za glavno jelo služiće se svinjsko pečenje, bečka šnicla, svinjska vešalica, juneća šnicla u saftu, pileći batak sa karabatakom, pohovano pileće belo meso, pariska šnicla, gust i čorbast pasulj sa suvim rebrima, pržena suva slanina, pljeskavica, đuveč, ćufte u paradjz sosu, tarana, musaka od krompira, karfiol na prezli, pileća bela vešalica, pohovano ćureće meso, faširani rolat, šaran, punjene paprike, svinjski gulaš, ćevapi, ražnjići, restovani krompir, krompir pire, pržena pastrmka, ćufte u paradajz sosu, tarana, pekarski krompir, svinjska vešalica, gulaš od šampinjona, rizi-bizi, krmenadla u sosu, varivo od graška, varivo od boranije, svinjska šnicla u saftu sa pečurkama, dinstani kupus krompir pire,rižoto s povrćem, testo, pomfrit, varivo od mrkve, musaka od krompira, dinstani pirinač, krompir pire, varivo od kupusa, dve vrste sezonske salate, hleb i desert.
Večera je takođe izdašna. U ponudi su gratinirane makarone sa sirom, jogurt, varivo od mešanog povrća, pohovano pileće belo meso sa susamom, bareni kukuruz, pomfrit, bečka šnicla, pomfrit, pohovani kačkavalj pljeskavica, varivo od graška, krompir pire, bečka šnicla, rižoto sa šampinjonima, filet oslića, pečena krmenadla, juneći gulaš sa testom, zapečena boranija sa jajima, bareni karfiol sa bešamel prelivom, pileće belo meso pohovano, pomfrit, ćevapi, ražnjići, prženi šaran, đuveč, Karađorđeva šnicla, pileći batak sa karabatakom, svinjska vešalica, ćureće belo pohovano meso, bareni brokoli s krompirom, juneće meso u umaku od kiselih krastavaca, musaka od krompira i musaka od tikvica, restovani krompir, pariska šnicla, ražnjić, pita sa krompirom pohovani kačkavalj, pita sa jabukama, pita sa kremom, čaj, dve vrste sezonske salate, sok jogurt, i hleb, špagete bolonjeze, pita sa mesom, barena jaja, pileleće belo meso u bešamel sosu, šarena mešavina na pari, pečena krmenadla, karfiol na prezli, pita sa višnjom, konzerva sardine, pašteta, mesni narezak, čajna kobasica, suva slanina, suvi vrat, novosadska kobasica, krem sir, trapist, čokoladno, obično mleko, eurokrem, marmelada i mini maslac.
Beočin: U OŠ „Jovan Grčić Milenko“ održan svečani prijem đaka prvaka
Preuzmite android aplikaciju.