Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

SBC 44 Revenge – Успешно окончан највећи ММА спектакл у Штарк Арени (ВИДЕО)

09. септембар, донео нам је дугонајављивану спектакуларну ММА приредбу „SBC 44 Revenge“ под окриљем београдске Штарк Арене.
Фото: SBC

Квалитет борби оправдао је очекивања и најаве историјског спортског догађаја – уз „UFC“ легенду Стефана Струва који је био домаћин у кавезу, публика у Арени, као и сви они који су пратили пренос уживо, имали су прилику да испрате шест борби највише класе.

У првој борби вечери гледали смо прави рат између два искусна и доказана борца на интернационалној сцени, Слободана Максимовића и Паула Гонцалвеса Силве. Након беспоштедне борбе и све три одрађене рунде, до деветнаесте професионалне победе стигао је Слободан Максимовић.

Фото: SBC

Друга борба за многе је била изненађење. Један од најбољих српских професионалаца, бивши „UFC“ борац, Стефан Секулић борио се против чеченског борца са пољском адресом, Асланбека Асармикова. На самом почетку рунде Асармиков је погодио боксерском комбинацијом, послао Секулића на под и завршио причу ударцима у партеру. ММА је такав спорт, један ударац мења све. Српски борац није имао среће у овој борби, а Асармиков је заслужено стигао до највећег тријумфа у каријери.

У трећој борби гледали смо дуел талентованог црногорског борца Милоша Јаничића и искусног дагестанског професионалца Акбара Гаџиекперова.
Иако је Гаџиекперов добро отворио прву рунду, Јаничић је стрпљиво чекао своју прилику. Бранио се Милош од рвачких напада Гаџиекперова, константно нападао предњим директом, и тражио прилику да напада тело дагестанског борца. Одличном серијом у трећој рунди успео је да уздрма свог противника и натера судију да прекине борбу. Милош Јаничић јe на спектакуларан начин стигао до петнаестог профи тријумфа.

Фото: SBC

Борба број четири, која је првобитно била заказана као борба за титулу „SBC“ шампиона лаке категорије, донела нам је окршај најталентованијег српског борца Предрага Богдановића, и бившег „UFC“ професионалца из Бразила, Едимилсона „Кевина“ Соузе.

Како Соуза није могао да спусти килажу на договорену категорију, меч је одржан као борба у договореној „catch weight“ килажи.

Борбу су отворили испитивањем снага, уз неколико добрих „front kick“ напада Богдановића. Ипак, проблеми за Соузу почели су скраћивањем дистанце и превођењем борбе у партер од стране Богдановића. Покушавао је Бразилац да устане неколико пута, али је једно од рушења српског борца било кобно по њега – одлично изведено бацање Богдановића услед којег је стопало Кевина Соузе остало испод колена Предрага Богдановића приликом пада на земљу. Нога Кевина Соузе је нажалост страдала.
Предраг Богдановић остао је непоражен и стигао је до највећег тријумфа у каријери. Tринаеста узастопна победа за младог српског борца, надамо се она која би могла да му донесе позивницу за најјачу светску ММА организацију, „UFC“.

Фото: SBC
Фото: SBC

Пети меч, „Co-Main Event“, донео нам је дугоочекивани окршај Васа Бакочевића и Макса Денера Виеире. Најаве за борбу између најпопуларнијег борца у Србији и његовог бразилског ривала заинтригирале су целокупну јавност у Србији. Након краћих размена на ногамa, Макс Денер је решио да борбу преведе у партер. Успео је брзо да стигне до захвата гушења. Васо Бакочевић није желео да преда и остао је без свести. Бразилац је тако стигао до девете победе у каријери.

Фото: SBC
Фото: SBC

Након борбе, Васо је све изненадио најавом повлачења из ММА спорта и наставка каријере искључиво у боксу без рукавица.

Фото: SBC
Фото: SBC

Главна борба вечери донела нам је окршај за појас шампиона у „SBC“ велтер категорији, а снаге су одмерили непоражени српски борац Стефан Негуцић и бивши члан „UFC“ организације, са чак 14 натупа и 10 победа под „UFC“ банером, Мишел Празерес.

Мишел Празерес користио је своју невероватну физичку снагу и рвање, уз одличну контролу у партеру да стигне до важне победе. Нажалост, Стефан Негуцић доживео је повреду колена током борбе, што је сигурно утицало на оно што је могао да пружи током меча са противником највише светске класе.
Борио се Негуцић до самог краја и имао је добрих момената, није желео да одустане, међутим квалитетан противник и искусан борац попут Празереса користио је прилику да борбу одведе тамо где њему одговара и да одличним рвањем и контролом у партеру стигне до шампионског појаса „SBC“ организације!

Фото: SBC
Фото: SBC

У великом стилу је завршена „SBC Revenge“ манифестација која је организацију ММА борби код нас подигла на један виши ниво, први пут у Београду, у Штарк Арени, и са нестрпљењем ишчекујемо следећу „SBC Revenge“ манифестацију.

SBC 44 Revenge
Штарк Арена, Београд
09.09.2022.

1. Слободан Максимовић победио Паула Гонцалвеса Силву једногласном одлуком 3Р 5:00

2. Асламбек Арсамиков победио Стефана Секулића техничким нокаутом Р1 0:15

3. Милош Јаничић победио Акбара Гаџиекперова техничким нокаутом 3Р 1:52

4. Предраг Богдановић победио Едимилсона Соузу Кевина техничким нокаутом 1Р 3:13

5. Маx Деннер Виеира победио Васу Бакочевића гушењем 1Р 1:31

6. Мишел Празерес победио Стефана Негуцића једногласном одлуком 3Р 5:00

 

 

Ekskluzivno za Gradske info! Noć kada je “Psihopata“ rekao zbogom MMA (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.