Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савети који ће вам помоћи да ваш дом увек изгледа беспрекорно

Дан пун обавеза, стреса и журбе често нам не оставља много времена за уређење животног простора.
Фото: Pixabay/StockSnap

Међутим, нисмо ни свесни да на то не треба да трошимо много свог слободног времена. Сви имамо тог једног пријатеља где када дођемо, све је савршено сређено, суђе је опрано и нигде нема прашине.

Често мислимо да морате бити заиста талентовани да би кућа била тако чиста, али то заправо није тако. Постоји неколико начина који вам могу помоћи да ваша кућа увек изгледа беспрекорно, без много проблема.

Постоји разлика између уредности и чистоће

Ваша кућа може бити савршено чиста, али неће изгледати тако ако имате дечје играчке, одећу, књиге и папире разбацане свуда на видику. Веома је важно да место буде уредно и да нема превелике гужве. Када размислите о томе, уредно место може негде имати мало прашине, али ће и даље изгледати чистије од места где је сва прашина очишћена, али је неуредно.

Нема непотребних ствари

Мало људи може учинити да им животни простор изгледа уредно ако има много ствари које им нису потребне. Избегавајте да уносите у кућу ствари које већ имате, као што је трећа четка за косу или десета шоља. Не купујте посуде само зато што су лепе, ако немате шта да убаците у њих, а када одлучите да купите нову лампу, проверите шта да радите са старом. Да бисте заиста разумели да ли вам нешто треба или не, запитајте се да ли би вас куповина одређене ствари усрећила. Ако је одговор не, одустани!

Набавите кутију за ствари које стоје тамо где не би требало

Нико није савршен. Понекад нам ненајављено дођу гости и онда, уместо да на брзину спремамо стан, само узмемо ствари које су разбацане свуда око нас и ставимо их у кутију за „хитне случајеве”. Овај трик не само да ће вам уштедети време на сређивање када сте у журби, већ никада нећете морати да се питате ствари попут: „Где сам оставио пеглу?“ 

Проверите собу пре него што одете

Кад год изађете из собе, покушајте да из ње извадите једну ствар која не би требало да буде у њој. То може бити прљава шоља или прљава одећа. Тако ће ваш стан почети да изгледа много уредније.

Чишћење као начин опуштања

Чишћење је одлична навика за вежбање кад год желите да размислите о неким проблемима или се само смирите организовањем ствари око себе. Наиме, док чистите, ви заправо пребирате своје мисли које су се накупиле током напорног радног дана. Ако успете да искључите све те негативне гласове у глави док чистите, то је двоструко добро, добро је за вашу кућу као и за ваше ментално здравље.

Istraživanje pokazalo: Zbog ovih kućnih poslova se najviše parova svađa

Преузмите андроид апликацију.