Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Саудијска Арабија би подржала куповину Јунајтеда и Ливерпула

Саудијска Арабија би „несумњиво“ подржала понуде свог приватног сектора за куповину енглеских фудбалских клубова Манчестер јунајтеда и Ливерпула.
Фото: WikimediaCommons/abdelkrim abdali

То је изјавио министар спорта те земље, принц Абдулазиз бин Турки Ал-Фејсал.

„Не могу да говорим у име нашег приватног сектора, али постоји велико интересовање и апетит, а постоји и велика страст за фудбалом“, рекао је принц Абдулазиз за британски ББЦ.

Он је истакао да ће свакако подржати такав потез, јер би то могло да има „позитиван утицај на спорт у краљевству“.

Пошто је португалски фудбалер Кристијано Роналдо рекао да је одбио понуду од 350 милиона евра да се придружи саудијском клубу, принц Абдулазиз је навео да је „све могуц́е“ и додао да би волео да види Роналда да игра у њиховој лиги.

„То би користило лиги, спортском екосистему у Саудијској Арабији и инспирисало би младе људе за будуц́ност. Он је узор за много деце и има велику базу навијача у Саудијској Арабији“, рекао је он.

Говорећи о шансама Саудијске Арабије да се кандидује за домаћина Светског првенства у фудбалу, министар је казао да би шансе биле веће ако та земља постане домаћин женског и мушог Купа Азије 2026. и 2027. године.

„Имамо доста стадиона који испуњавају услове који су нам потребни, али одржавање оваквог догађаја није само питање стадиона, то је питање инфраструктуре, људи, припреме свих за такав догађај“, казао је он.

Египатски званичници изнели су у септембру могућност за заједничку кандидатуру са Саудијском Арабијом и Грчком за Светско првенство у фудбалу 2030. године.

Australijanci srušili Hrvate i stigli do finala Dejvis kupa

Преузмите андроид апликацију.