Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Сарадња ПУ „Радосно детињство“ и ЈУ „Наша радост“ из Требиња (ВИДЕО)

Вапитачи и сарадници из Предошколске Установе „Радосно детињство“ посетили су 20. децембра колеге из Требиња као и њихову Јавну Установу „Наша радост“. Они су заједнички представили све оно што је рађено када су у питању уведене промене које подразумевају нове основе године узлета.
Фото: ПУ „Радосно детињство“

Посета је била конципирана тако да су у року од 2 дана одржане сесије на тему физичке средине као трећег васпитача. Сарадници и васпитачи из Новог Сада понели су са собом мноштво материјала, презентација, како би колегама из Требиња што боље указали на значај физичке средине као трећег васпитача, која подразумева рефлектовање њихове слике о детету, њихових уверења као и сам положај детета у реалном програму.

Приказане су промене јаслених соба, радних соба, заједничких простора, холова, дворишта… А како они кажу, сарадња ће бити континуирана јер је врло значајна.

Васпитачи из Требиња ће врло брзо посетити ПУ „Радосно детињство“. Концепт посете је замишљен тако да они добију прилику да директно уђу у радне собе и да поред физичке средине виде и како функционишу ствари на лицу места, као и временска организација која подразумева један континуитет активности.

На тај начин добиће јасну слику како се неке предвидиве секвенце комбинују са флексибилним ритмом дана и са неким непредвидивим ситуацијама учења.

Утисци са прве посете су одлични, како они кажу управо су овом посетом сазнали колико је она значајна за њих јер су се оснажили у презентовању своје праксе и преносу искуствава.

Посета је изнедрила нову идеју за Предшколску Установу „Радосно детињство“, а то је да треба чешће организовати размене у циљу размене искуства.


Најбољи моменти серијала “Отварамо врата вртића” (ВИДЕО)

 

Преузмите андроид апликацију.