Почетна > Србија
Србија

Шапић разговарао са координатором УН у Србији

У разговору градоначелника Београда Александра Шапића и сталне координаторке УН у Србији Франсоа Жакоб речено је да су Србији и Београду приоритетни сарадња и партнерство са Уједињеним нацијама, посебно у области Зелене агенде и борбе против климатских промена.
ун
Фото: Танјуг/Сава РАдовановић

Договорено је да се настави реализација пројеката усмерена ка друштвеном развоју, заштити рањивих категорија становништва, права деце, екологији и заштити здравља.

Градоначелник је истакао да Београд подржава алтернативне видове јавног транспорта, наставиће да шири бициклистичке стазе у Граду као и да ће подржати пројекте из области рециклаже, обновљиве енергије, пошумљавања и обнове шумских екосистема.

У складу са једним од циљева одрживог развоја УН у Србији наставиће се улагање у квалитетније образовање са акцентом на инклузију и равноправност.

Крајњи циљ је смањење неједнакости међу људима и пружање једнаких могућности за развој сваког појединца.

Још једном је потврђено да елиминација дискриминације и побољшање људских права морају бити у центру свега што УН ради са својим партнерима, а Град Београд ће бити партнер од поверења ка таквом циљу.

Država pomaže razvoj kombinovanog prevoza

Преузмите андроид апликацију.