Почетна > Србија
Србија

Држава помаже развој комбинованог превоза

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић потписао је данас са представницима пет домаћих компанија уговоре о додели подстицаја за унапређење комбинованог транспорта за 2022. годину, која су на овај начин добила укупно нешто више од 73 милиона динара из буџета Србије.
Фото: Танјуг

Средства су добили „Комбинобвани превоз“ Прокупље за ремоторизацију дизел-електричне локомотиве, „Милшпед“ Београд за набавку транспортних контејнера за комбиновани транспорт, „Трансагент оператор“ Београд за набавку софтвера за унапређење начина рада железничког оператера, Привредно друштво за међународну и унутрашњу шпедицију и јавна складишта „Транспортшпед“ Београд за набавку и опремање палетних регала и предузеће за спољну и унутрашњу трговину и услуге „Нелт цо“ Добановци за набавку виљушкара.

Министар Момировић је те компаније назвао пинорима у скетору комбинаованог превоза у Србији.

„У околностима када се у Европи одвија рат две највеће земље које пружају сировинску базу за целу Европу, логистика се намеће као кључно питање обезбеђивања сировина и стабилности наше државе и обезбеђивања одрживе потрошње енергената. Велико ми је задовољство да са овим више него релевантним комапанијама потпишем уговоре који ће значити даљу подршку развоју железничког саобраћаја и комбинованог превоза у нашој држави“, рекао је Момировић.

Оценио је да данашњи догађај показује стабилност јанвих финасија Србије и одлучност наставка инвестиција које ће довести до даљег раста економије и стандарда грађана.

„У овим околностима када је цела Европа у превирањима и када се сви труде да обезбеде елементарно стабилно снабдевање за предстојећу јесен и зиму, ми показујемо одлучност и стабилност и сигуран сам да ћемо боље од осталих земаља у Европи проћи ово тешко време“, истакао је минисртар Момировић.

Fon Kramon sa generalnim sekretarom Evropa Nostre o Visokim Dečanima

Преузмите андроид апликацију.