Почетна > Србија
Србија

Шапић: Наше је да помогнемо старијима што више

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је данас да сви треба да урадимо све што је у нашој моћи да би старији људи проживели своје треће доба што квалитетније.
Фото: Танјуг/БЕОИНФО/бс

Обраћајући се у геронтолошком дому „Бежанијска коса“, поводом обележавања Међународног дана старијих особа, Шапић је рекао да је он то радио као председник општине Нови Београд, као и сада као градоначелник Београда.

„Колико у томе успевам, то ће време показати. Наше је да радимо. Ко жели да види, видеће. Ко не жели, тај неће“, рекао је Шапић.

Пожелео је пензионерима и здравље и да им сваки дан буде радостан, а да им чланови породица буду добро, јер, како је рекао, зна да им је то најважније.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миомир Ђорђевић рекао је да то министарство неће стати са развојем геронтолошких центара.

„На Бежанијској коси кренуло са реконструкцијом апартмана у које је министарство уложило 35 милиона динара, а улажемо и огромна средства како би се побољшао ваш живот у центрима. Врло брзо ћемо отворити и један центар у Ваљеву, први у том крају. Имаће више од 100 корисника и биће као хотел са пет звездица“, рекао је Ђорђевић.

Додао је да ће се наставити са реконструкцијом постојећих објеката, да постоји пројекат комплетне реконструкције дома „Бежанијска коса“ који је застао због короне, али ће се, како је рекао, свим силама трудити да се он оствари.

Међународни дан старијих особа прогласила је Генерална скупштина УН 14. децембра 1990., а у Геронтолошкој установи Београд обележава се од 1991. године.

Brnabić u spomen-kompleksu „Jajinci“: Srbija ne zaboravlja svoje žrtve

Преузмите андроид апликацију.