Почетна > Србија
Србија

Шапић: „Бг пракса“ шанса за почетак успешне каријере

Градоначелник Београда Александар Шапић присуствовао је данас у Старом двору свечаној додели диплома студентима поводом завршетка Универзитетске радне праксе „Бг пракса 2022“ и том приликом изразио наду да ће ти млади и успешни људи сутра преузети најважнија и најодговорнија места у престоници.
Фото: Танјуг/Сава РАдовановић

„Овај програм може да вам помогне као практично искуство из области за коју се образујете и припремате. Размотрићемо да ли постоји могућност да још већи број студената буде укључен у рад градских предузећа, установа културе и других институција града“, рекао је Шапић.

Навео је да је после завршетка студирања најтежи тај почетак док млад човек не овлада и практичним вештинама и додао да би ова пракса требало да им помогне у томе, наводи се у саопштењу Градске управе.

Градонаћелник је истакао да се нада да су сва градска предузећа, установе и читав градски апарат били на висини свог задатка, те да су ментори били велика помоћ у савладавању будућег посла.

„Отворени смо за све сугестије како би се овај процес преношења практичних вештина на младе генерације убудуће још више унапредио. Што се тиче мене и Градске управе, врата су вам широм отворена“, поручио је Шапић.

Полазницима Бг праксе пожелео је пуно среће у животу и послу којим се буду бавили те изразио наду да им је пракса у Граду Београду помогла да сутра буду успешни.

Ректор Универзитета у Београду Владан Ðокић захвалио је Граду Београду што је препознао Универзитет као свог партнера у једном оваквом пројекту и подсетио да се ради о контунуираном пројекту који траје већ 11 година.

Истакао је да је овај пројекат веома значајан како за Београдски универзитет као најзначајнију образовну установу у земљи, тако и за Град и његове установе јер тиме, додао је, показују друштвену одговорност.

„Очекујем да ћемо у наредном периоду имати више оваквих могућности, да се што више младих по завршетку школовања укључи у овакве пројекте, да стипендије које добијају за овај посао буду повећане и да све то иде у прилог добробити нашег града и друштва“, рекао је Ђокић.

Марина Рачић, ментор из ЈКП „Погребне услуге“, истакла је да то предузеће у програму Бг пракса учествује од самог почетка, те да многи од практиканата сада ту и раде, док су поједини продужили своје каријере у медијима или другим областима.

„У поцетку нисмо били уверени да ће бити заинтересованих за праксу у нашем предузећу, међутим сви наши студенти су успевали да се уклопе у ову специфичну делатност“, навела је Рачић.

Студент Географског факултета Михајло Радић, који је праксу стекао у Секретаријату за саобраћај, захвалио је у име свих полазника на сарадњи и додао да је још на трећој години факултета имао жељу да учествује у Бг пракси.

Према његовом мишљењу, Бг пракса представља савршену прилику за студенте завршних година.

„Посао у струци је нешто чему сви тежимо и зато мислим да је ово искуство корак у правом смеру и одлична основа за даљу надоградњу“, рекао је Радић.

Навео је да је, иако је практикант, био укључен у све текуће пројекте сектора, те да је могао да учи и предложи своје идеје.

„Као резултат посвећеног рада, неколико дана пред крај праксе уследила је понуда за запослење коју сам за задовољством прихватио, спреман да оправдам указано поверење“, казао је Радић, додаје се у саопштењу.

Patrijarh dobitnik „Plakete mira“ organizacije Nađi Raula

Преузмите андроид апликацију.