Почетна > Србија
Србија

Патријарх добитник „Плакете мира“ организације Нађи Раула

Српском патријарху Порфирију сутра ће на великој сцени Народног позоришта у Нишу бити уручена „Плакета мира“ коју додељује Хуманитарна организација Нађи Раула из Ниша.
Фото: Танјуг/Срна/Митрополија црногорско-приморска

Управни одбор те организације једногласно је донео одлуку да Плакета мира буде додељена српском патријарху, кога су предложили ученици Средње стручне школе и Основне школе Радоје Домановић из Ниша и група студената са више факултета Универзитета у Нишу, саопштила је Информативна служба СПЦ.

Они су у образложењу истакли да их Патријархов рад задивљује, инспирише, мотивише и чини поносним, посебно на пољу његовог добротворног рада и отворености СПЦ према младима.

Организација Нађи Раула, основана 2011. године у част великог хуманисте Раула Валенберга, бави се добротворним радом и до сада је помогла велики број институција, појединаца, угрожених породица, а посебну пажњу посвећује промоцији младих талената, будућих научника.

Организација сваке године додељује награду Светислав Милић – младима од срца у шест категорија: наука и образовање, култура и уметност, хуманитарне активности, мирна борба за људска права, спорт, институција године и специјална признања.

Награду додељују млади чланови организације, ученици и студенти који су претежно млађи од 30 година.

Добитници „Плакете мира“ предходних година били су Хери Робертс, Тамара Вучић, Хакон Виум Ли, принцеза Љубица Карађорђевић и други, подсећа се у саопштењу.

Dodatnih 580 miliona iz budžeta za kupovinu seoskih kuća

Преузмите андроид апликацију.