Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Самарџић: Нисам никада имао дилему, Србија је моја земља

Фудбалер Удинезеа Лазар Самарџић изјавио је данас да никада није имао дилему за коју репрезентацију жели да наступа.
Фото: Танјуг/Andrea Bressanutti/LaPresse via APТанн

Самарџић (21) је рођен у Берлину, а прошао је све омладинске селекције Немачке. Прихватио је позив селектора Драгана Стојковића да у будућности наступа за А тим Србије.

„Нисам никада имао дилему. Србија је моја земља и одувек сам маштао о томе да постанем део нашег најбољег националног тима. Позив селектора Стојковића сматрам као привилегију, али и велику шансу у каријери“, рекао је он.

„Група у којој се налазе Црна Гора, Мађарска, Бугарска и Литванија, није нимало лака као што неки мисле. Морамо максимално озбиљно да приступимо свакој утакмици и да на терену докажемо да имамо најквалитетнију екипу. Идемо корак по корак, битно је да ове две утакмице решимо у нашу корист и после ће све бити лакше“, изјавио је Самарџић за Моцартспорт.

Додаје везни играч Удинезеа да је селектор Стојковић направио одличну атмосферу у репрезентацији.

„Тата ми је стално причао о Пиксију као свом идолу и једном од најбољих играча на овим просторима. Сада сам могао да се уверим да је сјајан тренер и човек који зна фудбал. Направио је одличну атмосферу у репрезентацији и то се осећа на сваком кораку. Трудићу се да оправдам његово поверење и да заслужим место стандардног члана наше репрезентације. Тадић је мој љубимац у репрезентацији Србије и једва сам чекао да га лично упознам. Рекао ми је ‘сине, добродошао у репрезентацију, сада си део наше екипе, дружићемо се и заједно побеђивати“, изјавио је Самарџић.

Осврнуо се нови репрезентативац и на услове у којима се селекција спрема за наредне утакмице у квалификацијама.

„Одушевљен сам Спортским центром и условима које имамо овде у Старој Пазови. Све нам је на дохват руке, верујте ми да овако нешто нема ни Немачка. Што се тиче атмосфере у репрезентацији, она је на врхунском нивоу. Функционишемо као фамилија, искуснији играчи помажу млађима и мени је као новајлији знатно лакше да се уклопим и прихватим захтеве нове средине. Напредујем из дана у дан када је српски језик у питању. Има времена, тек сам почео да играм за своју земљу“, закључио је Самарџић.

Četrnaest novosadskih fudbalskih klubova – znate li ih sve? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.