Почетна > Спорт
Спорт

Сајам спорта свечано отворен на Ади Циганлији

Сајам спорта у организацији Спортског савеза Србије и Министарства за спорт, уз подршку Олимпијског комитета Србије, свечано је отворен данас на спортским теренима на Ади Циганлији.
sajam sporta
ФотО: PrtSc Instagram
Сајам спорта, 12. по реду, одржава се под слоганом „Спорт је радост“ и трајаће до 24. септембра.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек пожелео је присутнима добродошлицу.

„Када је о Србији реч, спорт стварно јесте радост. Само у последње време имамо толико разлога за славље. Одбојка, атлетика, кошарка, тенис, стрељаштво и рвање. Србија јесте земља спорта и шампиона. Поносан сам што након своје такмичарске каријере имам прилику да се као спортски радник бавим спортом. Да сваки дан живим спорт“, рекао је Штефанек.

Министар спорта Зоран Гајић поручио је да су српски спортисти идеал коме треба да тежимо.

sajam sporta
ФотО: PrtSc Instagram

„Наши спортисти су морални и витешки примери, а не само освајачи медаља и премија. Морам да констатујем препознавање спорта у последњих 10 година као битног дела друштва, као неко ко је скоро 50 година у врхунском спорту. Сву захвалност дугујемо врху државе и Влади, који улажу у спортску инфраструктуру. Србија има један од најбољих система премирања спориста, који нису само материјалне природе. Имају и духовну вредност“, истакао је Гајић.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић истакао је да мали број деце у Србији има редовне спортске активности.

„Ми смо у сарадњи са Министарством спорта извели 150 хиљада деце на градске тргове, на којима се баве спортом. У исто време направили смо светске резултате. Сви знају за Србију. Једино нам из фокуса беже успеси параолимпијских спортиста. Није нам стање у омладини добро, 68 посто деце има кифозу или равне табане. Само 12 посто тренира неки спорт. Према томе озбиљни задаци су пред нама“, изјавио је Маљковић.

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић констатовао је да у Србији постоје сјајни услови за бављење спортом.

„Врло озбиљно радимо. Ширимо породицу и трудимо се да спортисти на сваком такмичењу обрадују нацију. Сваки динар који држава уложи у нас ми ћемо вишеструко вратити. Хвала вам и пуно успеха желим свима“, навео је Мићовић.

Odbojkaši Srbije sutra putuju za Tokio na mečeve kvalifikacija za Olimpijske igre

Преузмите андроид апликацију.