Почетна > Свет
Свет

САД: Трамп негира нове оптужбе своје бивше сараднице

Након данас објављеног извештаја у којем се наводи да је једна од бивших дугогодишњих сарадница Доналда Трампа потврдила савезним истражитељима да јој је бивши председник више пута писао листе обавеза на полеђини званичних, класификованих документа Беле куће, Трамп је негирао је да је починио тај прекршај.
Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci

У извештају Еј-Би-Си Њуза који се позива на добро упућене изворе, наводи се да је Моли Мајкл, помоћница бившег председника САД, потврдила истражитељима да је више пута од Трампа добијала листе задужења написане на полеђини званичних докумената који су касније окарактерисани као осетљив материјали Беле куће, преноси Ројтерс.

Документи о телефонским разговорима председника САД Доналда Трампа са страним лидерима или белешке о неким међународним питањима имале су видљиве класификацијске ознаке, наводи америчка ТВ мрежа.

Моли Мајкл је постала Трампова помоћница у Белој кући 2018. године и наставила је да ради за њега и када му је престао председнички мандат, али прошле године је поднела оставку наводно након Трамповог одбијања
да се повинује захтевима савезних органа, наводи Еј-Би-Си њуз.

Putin: Ispostavilo se da je situacija u ruskoj ekonomiji bolja od prognoza

Преузмите андроид апликацију.