Почетна > Србија
Србија

Са аеродрома Никола Тесла на 100 дестинација, препоручен ранији долазак

Аеродром Никола Тесла са кога се тренутно лети на 100 дестинација, истовремено је у крупној модернизацији те је због тога за одлазак из Београда потребно до пола сата дуже него раније, рекао је данас за Тањуг шеф смене Аеродрома Марко Барош.
Фото: Wikimedia Commons/Bestalex

„Разлика је можда у тридесет минута. Ако је путницима при одласку препоручено да дођу на два сата пред лет, можда би требало да дођу два до 2,5 сата пред лет, како би све формалности биле испуњење“, рекао је он.

Додао је да је то време које је потребно због реконструкције прилазних путева и паркинга, и терминала.

Барош саветује паркирање на новом Паркинг Тесла који се налази ка Сурчину и има 880 места.

„Са тог паркинга за седам минута аутобуским превозом путници могу потпуно бесплатно стићи до аеродромског терминала“, рекао је он.

Додао је да тај паркинг има сву савремену техничку подршку и путницима нуди три сата бесплатног паркирања.

За средње задржавање на аеродрому, он је препоручио паркинг П-7 који је преко пута робно-царинског складишта, а за краћа задржавања гаражу и новоизграђени паркинг П-3.

„Његов капацитет је 230 паркинг места, и згодан је за грађане да сачекају неког ко долази на аеродром“, рекао је он.

Барош каже да Аеродром очекује веома прометну летњу сезону, те да је ангажовано скоро 300 новозапослених како би пружили подршку летовима и путницима.

„Радимо на најквалитетнији могући начин да тако пружимо најквалитетније могуће услуге путницима“, рекао је он.

Навео је да су тренутно обновљене скоро све линије које су биле активне пре ковида.

„Са аеродрома се лети на 100 дестинација, ту је 16 нових међу којима су Салцбург и Бари, а посебно су атрактивне летње дестинације Родос, Палма де Мајорка и Валенсија“, рекао је он.

Истовремено, на Аеродрому Никола Тесла у току је крупна модернизација аеродромске инфраструктуре, а Барош истиче да су запослени ту да пруже савете и препоруке путницима.

Путнике саветује да сами провере путне документе, а код авиопревозиоца информације о лету, да испоштују време препоручено за долазак на аеродром, и провере услова путовања.

Подсећа да се услуга пцр и антиген тестова пружа и на Аеродрому на Терминалу 1.

Он истиче да је модернизација Аеродрома омогућила увођење савремене централизоване безбедносне контроле, после регистрације а пре пасошке контроле, која пружа додатни конфор путницима.

Путнике подсећа да течности и аеросоле морају издвојити у провидну врећицу, док електронске уређаје могу оставити у ручном пртљагу.

„Кроз модернизацију и реконструкцију већ су уведени нови процеси по светским стандардима као што је раздвајање токова одлазећих и долазећих путника.Новоизграђени део терминала омогућио је да имамо отворене чекаонице и покретне траке за кретање путника, а то значајно утиче на комфор путника и ефикасност аеродрома“, каже Барош.

Rukovodstvo Opštine Štrpce: Cilj akcije je zastrašivanje (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.