Почетна > Свет
Свет

Руско министарство проширило листу брендова који се могу увозити без дозволе

Руско министарство индустрије саопштило је у да шири листу брендова који се могу увозити без дозволе заштићеног жига, што укључује производе компанија попут Икее и америчких произвођача играчака „Hasbro“ i „Matel“.
Фото: Pexels/Pixabay

Москва заговара тзв. режим „паралелног увоза“ како би руски потрошачи могли да имају приступ бројним страним производима упркос тешким санкцијама које је Запад увео Москви због сукоба са Украјином, наводи Ројтерс.

Механизам омогућава руским компанијама да купују робу од компанија изван Русије, укључујући земљу порекла робе, под условом да је купљена легално.

На листу Министарства индустрије и трговине додати су брендови луксузних производа попут „Lancomea“, „Giorgio Armanija“ i „Yves Saint Laurenta“ домаћи брендови попут „Wahl“ i „Zanussi“ и јапанског Нинтенда, као и брендови моторних уља и произвођача пољопривредне опреме.

Многи водећи брендови који су повукли своје производе из Русије још увек су доступни, а механизмом „паралелног увоза“ су консолидовани и проширени у протеклој години, што указује на тешкоће које компаније имају приликом контроле ланаца снабдевања, оцењује Ројтерс.

Би-Би-Си укинуо суспензију Линекеру, наставља да води емисију

Преузмите андроид апликацију.