Почетна > Свет
Свет

Русија обуставља размену податка о својим нуклеарним активностима са САД

Након што се Русија прошлог месеца повукла из споразума о контроли нуклеарног наоружања Нови СТАРТ, заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков изјавио је данас да званична Москва обуставља размену податка о својим нуклеарним активностима са САД, укључујући и пробна лансирања.
Фото: Pixabay/opsa

Сједињене Америчке Државе обавестиле су у уторак Русију да више неће размењивати податке о својим нуклеарним снагама, потврдила је Бела кућа, описујући ову промену као одговор на одлуку званичне Москве да суспендује своје учешће у Новом СТАРТ споразуму о нуклеарном наоружању, пренео је Ројтерс.

У погледу договора званичне Москве и Минска о распоређивању руског нуклеарног наоружања на територији Белорусије, Рјабков је рекао да се Русија нада да НАТО схвата колико је озбиљна ситуација око планова Русије да распореди своје нуклеарно оружје у Белорусији.

„Надајмо се да ће чланице НАТО, али што је најважније политичари и званичници из водећих земаља НАТО који теже глобалном лидерству на основу правила и парадигми које су сами формулисали, адекватно проценити колико је ситуација озбиљна“, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Риабков, пренео је ТАС С.

Moravjecki se nada novoj ekonomskoj zajednici sa Rumunijom i Ukrajinom

Преузмите андроид апликацију.