Почетна > Свет
Свет

Моравјецки се нада новој економској заједници са Румунијом и Украјином

Пољски премијер Матеуш Моравјецки изнео је очекивање да ће бити изграђена нова економска заједница у Централној и Источној Европи, уз учешће Румуније и Украјине, и такође критиковао моћне западне земље због дугогодишњег подривања региона.
Фото: Танјуг/АР/Geert Vanden Wijngaert

Током пољско-румунских међувладиних консултација у уторак у Букурешту, Моравјецки је истакао да је сарадња између Пољске и Румуније кључна да се глас региона боље чује, пренео је Еурактив.

„Не можемо да гледамо на Европску унију као на оне које морамо да слушамо и који увек морају имати најбоља решења која се превозе у коферу у Букурешт или Варшаву“, рекао је он, известила је ТВП.

Моравјецки је у свом говору, такође, похвалио свог румунског колегу Николае Чуку и председника земље Клауса Јоханиса због вођења политике која има за циљ „кохезију, синергију и ефикасност између обе земље“.

Према речима пољског премијера, снажније земље Запада и Истока су искоришћавале земље у региону, напомињући да када је тај простор прешао у капитализам након пада комунизма, Запад их је користио за своје циљеве.

Sijarto razgovarao sa zamenikom premijera Rusije o energetici

Преузмите андроид апликацију.