Почетна > Свет
Свет

Русија и Белорусија појачале заједничке ПВО снаге

Министарство одбране Белорусије саопштило је данас да су заједничке руско-белоруске снаге противваздушне одбране појачане, а нове ракетне јединице премештене на положаје.
Фото: WikimediaCommons/Vitaly V. Kuzmin

Противваздушне ракетне јединице напредовале су у назначена подручја и преузеле борбену дужност, наводи се у кратком саопштењу министарства, преноси Ројтерс.

Како је раније саопштио белоруски председник Александар Лукашенко, због заоштравања ситуације на западним границама савезне државе појачано је регионално груписање трупа.

Министарство одбране Белорусије је појаснило да ће укупан број контингента Оружаних снага Русије у заједничкој групи бити око 9.000 људи.

Две земље планирају да одрже заједничке ваздухопловне вежбе у другој половини јануара, почевши од следећег понедељка, преноси Ројтерс.

Белорусија је близак савезник Русије којој је дозволила да користи њену територију као једну од лансирних рампи за свој напад на Украјину 24. фебруара, а Кијев је више пута упозоравао да би Москва могла да користи ову државу за покретање нових напада,наводи британска агенција.

Киријенко: Задаци специјалне војне операције у Украјини биће испуњени

Преузмите андроид апликацију.