Почетна > Србија
Србија

РХМЗ упозорава на временске непогоде, наранџасти метео-аларм

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се до краја ове и у првој половини следеће седмице наставља нестабилно време са пљусковима и грмљавином.
Фото: Pexels/Pixabay

Локално се очекују временске непогоде: град, јак и олујни ветар и велика количина падавина за кратко време, од 20 до 50 мм у зони најинтензивнијих пљускова, понегде и више.

Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, данас је на снази у Бачкој, Банату, Срему, Београду, западној и југозападној Србији и у Шумадији.

У Србији данас јутро и пре подне умерено до потпуно облачно са локалном појавом краткотрајне магле. Понегде и са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином.

У другом делу дана променљиво и нестабилно са чешћом појавом кише, пљускова и грмљавина. Локално се очекују и временске непогоде са градом и већом количином падавина.

Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни, у зони пљускова краткотрајно јак и олујни. Најнижа температура од 11 до 16, а највиша од 22 до 27 степени.

У Новом Саду ујутро и пре подне претежно облачно, у појединим деловима града с краткотрајном кишом.

После подне променљиво и нестабилно са кишом, пљусковима и грмљавином. Локално су могуће и краткотрајне временске непогоде са градом и већом количином падавина.

Вучић: Позивам међународну заједницу да буде одлучна према онима који ескалирају

 

Преузмите андроид апликацију.