Restoran „Srebrni toranj“ ima vinski podrum sa 320.000 boca, svetski poznat recept za patku i istoriju dugu 441 godinu.
Sama po sebi gradska znamenitost,“Srebrni toranj“ je nedavno ponovo otvoren nakon renoviranja, koje je imalo za cilj da sačuva tradiciju, ali i da se prilagodi 21. veku, preneo je AP.
„Veoma je ohrabrujuće za mnoge posetioce da vide da su takvi objekti i dalje prisutni u našoj istoriji i istoriji francuske gastronomije“, izjavio je vlasnik i izvršni direktor Andre Terail za američku agenciju.
Restoran tvrdi da je najstariji u Parizu, a na vratima je utisnut datum otvaranja iz 1582.
Iz restorana navode da je kralj Anri IV ovde jeo paštetu od čaplje, a da je „kralj Sunce“ Luj XIV ovde priredio obrok koji je uključivao celu kravu, kao i da su ga posetili i mnogi predsednici, umetnici poput Salvadora Dalija i poznate ličnosti uključujući Merilin Monro.
Danas restoran sa Mišelinovim zvezdicama jeste jedno od najekskluzivnijih mesta za večeru u francuskoj prestonici, nedostupno većini.
Najjednostavniji meni za ručak sa fiksnom cenom košta 150 evra, a najpristupačnija večera sa fiksnom cenom je 360 evra i to bez zavirivanja u knjigu tešku osam kilograma koja je nazvana „biblijom“ njegovog vinskog podruma.
Renovirani „Srebrni toranj“ nudi i opcije za one koji žele da udahnu njegovu retku atmosferu bez naručivanja celog obroka: salon u prizemlju ujutru poslužuje kroasane, susedni bar služi koktele pored kamina uveče, a bar na krovu tokom leta pruža neverovatan pogled.
Severnokorejski mediji: Kim naredio vojsci da ubrza pripreme za rat
Preuzmite android aplikaciju.