Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Решите се бубашваба у само три корака!

Проналажење бубашваба у вашем дому није нимало пријатан призор. Прва помисао је свакако да позовете стручњаке за дезинфекцију, али постоје и други начини да их се решите средствима и намирницама које свакодневно користите.
Фото: Pixabay/ Beeki

Борба против бубашваба не мора да укључује јаке хемикалије и токсине. Талог кафе, лимун и детерџент за суђе су се показали као делотворна средства за уништавање бубашвабе.

Талог од кафе

Талог кафе можете користити на различите начине. Често се користи у башти и често као природни пилинг за тело. Међутим, можете користити талог кафе да одвратите бубашвабе тако што ћете им направити замку јер бубашвабе привлачи мирис кафе. 

Сок од лимуна

Лимунов сок пружа опцију за уклањање слатког мириса, пошто лимун садржи природна својства која одбијају бубашвабе. Потребно је помешати неколико литара воде којом планирате да очистите површине са две до три кашике лимуновог сока и очистите површине на којима се налазе бубашвабе.

Детерџент за суђе

Детерџент за суђе је прилично јак одстрањивач мрља. али мешавина воде и детерџента за прање судова може да угуши и убије бубашвабе. Довољно је да помешате четири кашике детерџента за суђе у литру воде и очистите места на којима сте приметили бубашвабе.

Ovi materijali najviše zagađuju životnu sredinu

Преузмите андроид апликацију.